2011. január 9., vasárnap

5. fejezet - The speeking with McGali

Kedves olvasók !
Itt a következő fejezet is remélem tetszeni fog. A következő hetem elég zűrösnek ígérkezik, de megpróbálom hozni a 6 fejezetet. 
puszi mindenkinek: 
LilyVolturi

( Lily szemszöge)


Érzékeny talajra tévedtünk, amikor James elkezdett kérdezősködni. Nem akarom, hogy megtudja. Nem akarom, hogy csalódjon bennem. Emlékszem még milyen nehezen beszéltem erről a lányoknak is. De most szerencsére Remus megmentett.
- Köszönöm. - mondtam hálálkodva, amikor eljöttünk a többiektől. Ő csak értetlenkedve nézett rám.
- Mit is köszönsz? - kérdezte.
- Hogy segítettél kijutni onnan.
- Ez csak természetes. Tudom, milyen érzés, ha nem akarsz valamiről beszélni és faggatnak. - mondta együtt érzőn. - De James így vagy úgy, de kideríti, hogy mit titkolsz előlünk.
- Köszi ez most megnyugtatott. - fanyalogtam.
- Nincs mit máskor is! - nevetett jókedvűen. - De most már menjünk be mert McGalagony kifiléz minket.
- Hát igen. A drága házvezetőnőnk. - sóhajtottam, majd bementünk a megbeszélésre.
- Jó napot Tanárnő. - köszöntünk szinte egyszerre.
- Örülök, hogy megérkeztek. Még várjuk Mr Malfoy-t és Miss Black-et .
- Tanárnő kérem! Miért Miss Black jön Mr Black helyett. - kérdezte nyalizva Joscher. Az egyik hollóhátas prefi.

- Magának ahhoz semmi köze. De hamarosan úgyis megtudja. Igazam van Miss Evans? - kérdezte tanárnőnk. Mire mindenki rám nézett. De imádom McGalit!
- Biztos vagyok benne tanárnő. - mondtam a legnyugodtabban. Milyen ügyi vagyok. Ekkor kinyílt az ajtó és bejöttek a Mardekárosok is.
- Elnézést tanárnő a késésért. - szólt Malfoy. És lehuppantak mellém. De jó, csak ki kell bírni, hogy ne ugorjunk egymásnak.
- Na akkor kezdhetjük, hogy végre Önök is óhajtoztattak ideérni. Szóval a ház beosztás, a következő: Hollóhát – Hugrabug és a Griffendél – Mardekár. Tehát a Hollóhát a Hugrabuggal ugyanazon a napon lesznek ügyeletesek. És ugyanígy a Mardekár és a Griffendél is.- itt koppant az állam. Mi? Mi a mardekárosokkal? Ezek meg vannak húzatva vagy mi van? - Hétvége kivételével 3 naponta lesz váltás.- mondta tovább Galagonya.
- Tanárnő? Biztos, hogy ez jó ötlet? - kérdeztem félve a választól.
- Higgye el Miss Evans, én sem repesek az örömtől, hogy pont ezt a két házat kell egymásnak eresztenem, de Dumbledore igazgató úr így látta helyesnek.
- De jó. - mondtam undorodva.
- Örülök, hogy örül a hírnek Miss Evans. Mára ennyi lenne. Még valami a Hugrabug – Hollóhát páros kezd.
- Elnézést tanárnő! De jól hallottam, hogy a Griffendélnek a női kvidics csapata nem teljes és nem indulnak a kupáért? - kérdezte érdeklődve Bellatrix
- Ha jól tudom maga mardekáros, vagyis semmi köze a Griffendél házban történtekhez. De megnyugodhat Miss Black a csapat indulni fog. - mondta gúnyosan a tanár. - A viszontlátásra!
Remusszal a többiek felé vettük az irány, miközben én azon törtem a fejem, hogy fogom magam kivágni Jamesnél. Remus pedig nagyon fancsali képet vágott. Nem igazán értettem, hogy miért.
- Minden rendben? - kérdtem aggódva.
- Persze! - felelte rögtön.
- Hazudsz. Nem akarod elmondani? - egy fejrázás. - Rendben nem faggatlak. - kicsit lehangolt a dolog. - De ha valamire szükséged van, vagy segítségre szorulsz, nyugodtan szólj csak én meghallgatlak. - és átöleltem, hogy tudja komolyan gondoltam.
- Köszönöm Lily. - ölelt vissza.
- Ne de ne szomorkodjunk már! Hadd lássam, hogy mosolyogsz. Utálom, ha szomorkodsz. - mondtam őszintén. Mire ő elvigyorodott.
- Nem vagy semmi, te nőszemély. - mondta nevetve.
- Hát nem ám. -feleltem. És nevetve léptünk be a kupénkba. Ahol a többiek, még mindig a nyárról beszélgettek.
- Na volt valami érdekes a prefi gyűlésen – kérdezte Sirius.
- Áhh semmi érdekes. Az öcséd helyett, most az unokanővéred lett Malfoy mellett a prefijük. Végül is családban marad. - nevetőgörcs mindenki felől. - Jah meg a mardekárosokkal vagyunk beosztva folyosó ügyeletre.
- Ne már! -szólt hozzá James is.
- Hidd el nekünk se jobb. . . - mondtam fanyalogva.
- Abból az éjszakai ügyeletből, minden lesz csak nem ügyelet. - mondta Kate.
- Hát igen pech. De mindegy.
- Mindegy? - kérdezte James.
- Megtudjuk magunkat védeni Remusszal. És ha jót akarsz nem jössz azzal megint hogy a Nagy és Mindenki Fölött Álló James Potter segítségére szorulunk. - mondtam teljes nyugalomba.
- Én nem mondtam. - húzta fel orrát. Mi meg röhögtünk.
- Ezt megjegyeztem. - mondta. Miután befejeztük a nevetést. Hallgattam tovább, hogy kinek milyen nyara volt. Mikor kinyílt az ajtó és belépett rajta . . .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése